Har du glemt strukturen? Så kan det være derfor, du ikke får de svar du ønsker dig fra månedsrapporten.

Vi oplever ofte, at det er forbundet med travlhed og stress, at få månedsrapporteringen frem i tide, og måske endnu mere vigtigt, så kniber det også for mange, at få foretaget de fornødne analyser af de tal og resultater der realiseres.

Forudsætningen for at kunne få de rigtige tal og analyser hurtigt og effektivt er, at de registreringer som bogholderiet foretager, er forberedt på, hvilke spørgsmål der skal besvares.

Som en naturlig og vigtig del af implementeringen af ERP-hotellet deltager Ecodel ved fastlæggelse af en struktur, der imødekommer rapporteringsbehovene.  Vi starter oftest med at lede efter ø-løsninger. Løsninger som ikke hænger naturligt sammen med helheden og hvor rapporteringen typisk laves efterfølgende i Excel. De mest almindelig ø-løsninger vi møder er:

  • Anlægskartotek
  • Projektregnskaber
  • Bil- og ejendomsregnskaber
  • Afdelingsregnskaber
Vi ser mange eksempler på, at projektregnskaber, bilregnskaber, ejendomsregnskaber eller lignende skabes ved siden af bogholderiet. Typisk i regnearksløsninger.

Årsagerne er mange, men ofte handler det om, at bogholderiet ikke indeholder de nødvendige dimensioner, at strukturen i kontoplan, dimensioner mv. ikke er gennemtænkt, eller at der ikke findes de nødvendige afrapporteringsmuligheder i ERP-løsningen.

Alle de ø-løsninger, som vi har listet, kan for de fleste dannes helt automatisk, hvis de rette dimensioner og rapporteringsværktøjer er tilstede.

Med et velstruktureret sammenspil mellem kontoplan og dimensioner, er det muligt at danne alle disse rapporter automatisk. Når bogholderiet på registreringstidspunktet foretager de rigtige registreringer, er arbejdet gjort med den rigtige struktur og de rigtige værktøjer.

Det lyder enkelt. Ja måske endda banalt. Men ikke desto mindre, foregår den manuelle opbygning af forskellige specifikationer rigtig mange steder. Men ikke hos jer.. Vel? 😀

Dette feed er en del af de erfaringer omkring effektivitet i økonomistyringen, som Ecodel har publiceret for ERP-hotellet. Har du lyst til at læse mere, så læs med her:

Se flere nyheder her

Øhistorie #05 – Kender du omkostningen til din økonomistyring?

Den bilagsfri administratioan er ikke fremtidsmusik. Ringbindsjagten er [...]

Øhistorie #04 – Alle bogholdere kan uden uddannelse så søm i væggen med en banan

Alle bogholdere kan uden uddannelse så søm i [...]

Øhistorie #03 – 90 % af alle virksomheder behøver ikke specialtilpasse sin ERP-løsning

90 % af alle virksomheder behøver ikke specialtilpasse [...]

Øhistorie #02 – Har du glemt strukturen?

Har du glemt strukturen? Så kan det være [...]

Øhistorie #01 – Er dit budget en ø?

Er dit budget en ø? Så kan det [...]

Nyt fra ERP-hotellet – Ø-historier

Ø-historier Der er nok hverken palmesus [...]

Nyt fra ERP-hotellet – Opdateringsknap

Opdater data på Data Warehouse direkte fra Dynamics NAV [...]

Skriv til os

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål om ERP-hotellet,
eller ønsker rådgivning i forbindelse med vores services. 

Skriv til os her og fortæl hvordan vi kan hjælpe dig
2018-04-09T22:47:03+00:00